Луковици Гладиола Limoncello

Луковици Гладиола Mediterranee

1,95 лв.
Нето тегло: 0.050 кг
Продуктов №: 60201241

  • Лесни за засаждане и отглеждане
  • 3 броя в плик
  • Гарантирано качество

в наличност

Добавяне в желани Сравнение

Поръчка без регистрация

Попълвате само 4 полета и ние ще се свържем с Вас

 

Описание

Името на гладиолата произхожда от латинското (gladius) – меч, (gladiolus) – малък меч, листата й имат мечовидна форма. Цветовете са широки, фуниеобразни, събрани в съцветие върху право цветно стъбло. Височината на растенията варира за различните сортове от 90 до 150 см. Съществуват сортове с най-разнообразна окраска – бяла, розова, жълта, червена, оранжева, виолетова – в чисти тонове или пъстри. Гладиолите се размножават чрез луковици, които се засаждат от края на март до юли.

Обикновено през октомври, когато листата зажълтяват, луковиците се изваждат, подсушават се на проветриви места, след което се съхраняват в сухи помещения, където температурата не пада под нулата.

По време на вегетацията понасят торене с изкуствени торове. Гладиолите изискват редовно и умерено поливане, особено по време на цъфтежа.

Гладиолите се използват за засаждане в групи, в композиции с други цветя, но се използват най-вече за рязан цвят. В последните случаи от много голямо значение са времето и начинът на брането. Цветовете се берат, когато най-нискостоящата пъпка е в момент на отваряне, такива цветове издържат продължителен транспорт и съхранение.

Гладиолите се размножават с грудко-луковици с диаметър от 4-6 см. Преди засаждането се премахва най-горната суха обвивка. Луковиците поникват бързо. Може да се ускори процеса, като се подържат няколко дни във влажен пясък и перлит при температура 20-25ºС. За да има непрекъснато цъфтящи гладиоли в градината Ви, през лятото се засаждат в интервал от 10-15 дни на дълбочина 8-15 см в зависимост от големината на луковиците и свойствата на почвата. Засаждат се на разстояние 15-20 см вътре в реда.  

Гладиолите изискват редовна и умерена влага. Не понасят изложените на вятър места. Те са взискателни и спрямо почвата. Най-подходящи за тях са наносните и влагоемни топли почви. Да се торят с оборски тор и най-добре през есента. По време на цъфтежа поливането е наложително.

Характеристики

Приложение:За градината
Цвят:Лилав
Количество:3 броя

    Най-купувани продукти

    Върнете до горе