Семена за зеленчуци Kiepenkerl Китайско зеле Pak Joi Choi
Достатъчно за около 50 растения
- Сеитба в земята от юни до юли
- Дълбочина на засяване 1-2 см
- Покълване 5-10 дни при 18-22°C
- Разстояние между растенията 25 см
- Междуредово разстояние 30 см
- Реколта август - октомври
- Употреба за директна консумация, за сандвичи, салати, консерви, супи
Китайското зеле Pak Choi Joi Choi ( Brassica rapa spp. chinensis ) е японски сорт ряпа. Нискокалоричен, с леко пикантен вкус, той все още е малко познат и рядко се използва в домашната кухня, но бавно набира все по-голям интерес. Още повече че е идеален зеленчук както за директна консумация, така и след термична обработка. Подходящ е и за краткотрайно мариноване.
Pak Choi Joi Choi вирее най-добре на слънчеви места или на лека частична сянка, но задължително защитено от вятъра. Оптималната температура за растежа му е 13-16°C, така че в нашата географска ширина определено се препоръчва отглеждането му за есенна реколта. Почвата трябва да е богата, хумусна и с pH 6,5-7. Pak choi не трябва да се отглежда след други зеленчуци от семейство Brassicaceae - прекъсването на отглеждането на същото място трябва да бъде най-малко 4 години.
Тип растение | Зеленчук |
Вид растение | Зеле |
Сорт | Joi Choi |
Време за поникване | 5-10 дни |
Температура на покълване | 18-20 °C |
Период на засаждане | Юни - Юли |
Дълбочина на засаждане | 1-2 см |
Разстояние между растенията в реда | 25 см |
Разстояние между редовете | 30 см |
Реколта | Август-Октомври |
Съдържание в пакет | 50 броя |
Тегло | 0.015 кг. |