Измазване на влажни избени стени

1. Подготовка на стената на избата

Почистете зида от начупената мазилка и отстранете всички остатъци от боя или битумни покрития. Накрая го почистете старателно с помощта на  метла или при нужда използвайте пароструйка. Запълнете всички големи пукнатини и неравности с  циментов разтвор.

 

 

За да се получи здрава мазилка, трябва да грундирате стената преди това. За целта използвайте дебела четка или пръскачка под налягане.

 

 

2. Измазване на избените стени отвън

Разтворът за мазилката (примерно циментов разтвор от група P III) се приготвя според предписанията на производителя в голяма кофа и се оставя да стегне около 5 минути, преди отново да го разбъркате.

 

 

След това поетапно започнете с измазването, като вземате от разтвора с мистрията и го поставяте на маламашката, с която го нанасяте и заглаждате по стената. 

Дръжте маламашката под лек ъгъл. След около 30 до 90 минути загладете мазилката с влажна маламашка с дунапрен или каучук.

 

Внимание: Ако е необходимо трябва да сложите допълнителна изолация (битумни ленти, изолационни плоскости и др.) и да направите дренаж около къщата.


 

 


Инструменти и материали: