Монтиране на стояща тоалетна чиния

1. Подготовка за монтаж на стоящата тоалетна чиния и казанче

 

Първо монтирайте уплътнението на тръбата за казанчето. Поставете го след това върху тоалетната чиния и ги свържете.

 

Внимание: Изберете тоалетната чиния според вида на оттичане – хоризонтално или вертикално. В конкретния случай сме показали тоалетна чиния с хоризонтално оттичане и поставено върху нея керамично казанче.

 

 

Подготвената по този начин тоалетна чиния бутнете под прав ъгъл към стената и премерете разстоянието до отвора на канализационната тръба. Отрежете тръба за отходните води със съответния размер.

 

В случай, че височината на отвора за канализацията не отговаря на този на тоалетната чиния, трябва да ги изравните. Използвайте за целта коляно, което може да поставите между два прави участъка от тръбата.

 

 

2. Фиксиране на стоящата тоалетна чиния за пода

 

Преди да свържете тоалетната чиния с тръбата, я фиксирайте за пода: Поставете я на правилната позиция и маркирайте с молив през дупките за винтове мястото на пода за поставяне на дюбелите. Пробийте дупките внимателно с по-ниски обороти на бормашината (задълбайте леко мястото за пробиване или облепете плочката около него, за да не ви се отплесне свредлото).

 

 

Уплътнете двете страни на тръбата, която свързва тоалетната чиния с канализацията, с коноп и  уплътнителна лента. След това поставете тоалетната чиния над дупките за фиксация с пода и я свържете с канализацията. След това завийте винтовете в пода, като не ги натягате силно, за да не пукнете порцелана.

 

Внимание: За да прикриете не особено красивата отходна тръба, покрийте я с пластмасов маншет.

 

 

 

3. Свързване на казанчето

 

Казанчето се свързва с водното захранването с тръба или мека връзка – както е показано на снимката. Първо поставете ъглов вентил на стената към захранващата водопроводна тръба ( не забравяйте да уплътните с коноп или тефлонова лента) и го свържете с меката връзка за казанчето.

 

 

Накрая монтирайте механизма за пускане на водата в казанчето и поставете капака.

 

 

 

Уплътняване на резбата с коноп

Първо разрошете конопа с метално острие. Поставете няколко конеца перпендикулярно на резбата и започнете да ги завивате внимателно и здраво от вътре навън по нея. За последните навивки използвайте краищата на перпендикулярните конци. След като покриете резбата равномерно с коноп, нанесете капка уплътняваща паста върху него, завийте резбата и сте готови.

 


 

Инструменти и материали: