Градина и свободно време

 • Есента - подходящото време за засаждане на цветни луковици

  Засадете луковици през есента, за да се радвате на изобилна и цветна градина през пролетта! Научете как да изберете подходящите луковици, какво трябва да знаете за тях и как да ги засадите правилно.

  Повече информация
 • Компостиране - екологичен начин за набавяне на полезни торове за градината

  Производство на ценни торове, опазване на околната среда и намаляване на отпадъците - Компостирането в домашни условия има много предимства. Научете всичко важно за изграждането на домашен компостер, както и основните принципи на процеса компостиране.

  Повече информация
 • Барбекю на дървени въглища, газ или ток

  Научно доказано е, че почти няма вкусова разлика между ястията приготвени на въглища, газ или ток. Въпреки това обаче на въпроса как най-добре се прави барбекю, никога няма да получим еднозначен отговор. Дали по традиционния начин, с дървени въглища, или бързо и чисто на газ или ток, зависи най-вече от предпочитанията на грил майстора.

  Повече информация
 • Етажерка за подправки и билки на терасата

  Как да изработите етажерка за отглеждане на подправки и билки във формата на стълба? Размерът и формата може да определите индивидуално.

  Повече информация
 • Поставяне на метална ограда

  Който желае да огради трайно и сравнително евтино своя двор, избира цялостна система за метална ограда. Изграждането и освен това е по-лесно от другите оградни системи, тъй като металните решетъчни пана се свързват лесно посредством метални скоби. Коловете може просто да бетонирате или да закрепите с планка за бетонната основа.

  Повече информация
 • Дървено сандъче за балкона

  Пластмасовите сандъчета за цветя са леки и затова особено предпочитани. Освен това се пренасят лесно и при подмяна на пръстта се мият лесно. В тях почвата не изсъхва толкова бързо. В показания пример едно неугледно стандартно пластмасово сандъче „изчезва“ в самоделен корпус от Douglasie ела – една индивидуална и устойчива на бури алтернатива за парапета на вашия балкон с интегрирана поставка.

  Повече информация
 • Оформяне на градината с каменни кашпи

  Каменните кашпи са не само декоративен акцент, но и създават истински градински ландшафти с височини и дълбочини. Те са преди всичко солидна подпора за скатове и предпазват отмиването на почвата от дъждовете. При озеленяване любителите-градинари са изправени пред избора, дали да засадят море от цветя с едногодишни или многогодишни растения, малки храсти, растения за каменна градина или билки - за фантазията няма граници.

  Повече информация
 • Дървена тераса с пътека

  На дървената тераса може да се наслаждавате още на първите слънчеви лъчи през пролетта без да ви измръзват краката, а през лятото ще избегнете неприятното горещо излъчване на нагретия бетон. С дървената пътека над пясъчника може да създадете хубава връзка на терасата с тревната площ.

  Повече информация
 • Пейка от габиони

  Габионите са метални кошове от неръждаема мрежа, които се запълват с камъни и са на добра цена. Преди години са се използвали предимно за укрепване на склонове. Днес служат най-вече за изработката на декоративни елементи като кътове за сядане, места за барбекю или пейки в градината.

  Повече информация
 • Пясъчник за игра

  Всеки, който има деца, иска да им постави хубав пясъчник в градината. Но даже и по-големите модели в търговската мрежа са доста тесни за две деца, което може да им развали удоволствието. На по-голям пясъчник до дървената тераса би се радвало цялото семейство. Малките строители могат истински да експериментират и да строят големи пясъчни дворци, а големите да се почувстват като на плажа.

  Повече информация
 • Отглеждане на подправки и билки в градината

  Дали да е тясна етажерка на балкона или по-широка във формата на стълба на терасата – размерът и формата на вашия цветарник може да определите индивидуално. За целта измерете мястото, където ще бъде поставена и вземете решение за броя на стъпаловидните рафтове и тяхната ширина. Различните по ширина летви правят конструкцията по-тясна на върха и така растенията на всички етажи получават достатъчно светлина. Благодарение на подвижни панти може да сгъвате и прибирате етажерката за подправки през есента.

  Повече информация
 • Визуална защита за терасата

  На собствената тераса всеки иска да се наслаждава на личното си пространство. С елементите за визуална защита от устойчиво на природните условия дърво може да направите, закътан от погледи и от вятъра, удобен кът, където да се наслаждавате на слънцето.

  Повече информация
 • Облицоване на тераса с естествен камък

  Естественият камък е изпробван и траен материал за строежа на пътеки, зидове, стълбища, а в конкретния случай – на тераси. Поставянето му изисква обаче търпение: Ако бетонните плочи имат стандартни размери, то плочите от естествен камък са начупени, имат неравномерни ръбове и различни височини. Това означава, че трябва да избирате всяко парче по отделно, да го поставяте и изправяте с нивелира. Затова пък, така облицованата тераса, е много трайна и красива.

  Повече информация